Consell Comarcal del Berguedà http://www.bergueda.cat Web Oficial del Consell Comarcal del Berguedà Thu, 17 Aug 2017 11:34:00 +0000 ca hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.5 Actualització i ampliació de l’inventari de fonts naturals d’aigua http://www.bergueda.cat/actualitzacio-i-ampliacio-de-linventari-de-fonts-naturals-daigua/ Thu, 17 Aug 2017 11:34:00 +0000 http://www.bergueda.cat/?p=13825 L’Agència Catalana de l’Aigua està realitzant una actualització i ampliació de l’inventari de fonts naturals d’aigua arreu de Catalunya. Aquesta actualització contribuirà a ampliar i millorar la Base de dades hidrogeològiques del nostre país. Tot i que l’inventari compta ja amb més de 4.000 entrades, encara hi ha nombroses fonts naturals a molts indrets del territori pendents d’identificar.
Una font natural és un raig d’aigua subterrània que brolla de la terra de manera natural. Si l’aigua prové d’una xarxa d’abastament no es considera una font natural.
La novetat és que s’ha obert un apartat específic al web de l’ACA des d’on resulta molt més àgil i fàcil accedir i omplir el formulari online amb la informació i les imatges que ens vulgueu fer arribar.
Més informació a l’apartat Fonts naturals de Catalunya.

]]>
Eficiència energètica aplicada al manteniment d’edificis municipals http://www.bergueda.cat/eficiencia-energetica-aplicada-al-manteniment-dedificis-municipals/ Thu, 17 Aug 2017 09:36:45 +0000 http://www.bergueda.cat/?p=13817 L’Agència de Desenvolupament del Berguedà, gràcies a la col·laboració amb la Diputació de Barcelona, presenta una nova acció formativa organitzada per la Direcció de Serveis de Formació.
Acció formativa: EFICIÈNCIA ENERGÈTICA APLICADA AL MANTENIMENT D’EDIFICIS MUNICIPALS
Personal destinatari: Encarregats i personal de manteniment. Brigada
Calendari de l’acció: 03, 10, 17, 24 i 31 d’octubre de 2017
Horari: de 10:00 a 14:00
Lloc: Centre de Formació de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà (c/ Lluís Millet, 33 bxs – Berga)

A continuació, podeu trobar la fitxa de l’acció formativa i el formulari d’inscripció, que es pot fer arribar fins el 15/09/2017

Més informació:

Tel.93.824.77.00 – www.adbergueda.cat

]]>
Es presenta la nova campanya de reciclatge: “Al Berguedà, triem!” http://www.bergueda.cat/es-presenta-la-nova-campanya-de-reciclatge-al-bergueda-triem/ Wed, 09 Aug 2017 07:21:53 +0000 http://www.bergueda.cat/?p=13800 El Consell Comarcal del Berguedà ha iniciat aquest agost una de les actuacions més esperades en el sector del turisme rural de la comarca, rere la consigna “Triem. Separar és protegir el medi ambient” hi ha un projecte global que vol arribar a tots productors de residus, buscant solucions per a cada col·lectiu i arribar així a uns resultats que canviïn la tendència actual que ens porta a reciclar només el 30% dels residus recollits.

En aquesta ocasió s’ha presentat la campanya Turisme rural i reciclatge amb la col·laboració de l’Associació d’Agroturisme del Berguedà que l’ha rebut amb entusiasme ja que responia a les demandes de molts dels seus clients.

L’objectiu d’aquesta campanya és aconseguir reduir el nombre de residus generats i no separats, a l’hora que es pretén fomentar el reciclatge d’una manera divulgativa, motivadora i atractiva.

En concret la primera fase de l’actuació inclou el repartiment de un joc de bujols de reciclatge per a les fraccions de paper, envasos, vidre i rebuig i també un compostador per a la orgànica als 57 establiments que ho han sol·licitat. Aquest material ha estat cedit de gratuïtament sota el compromís dels propietaris dels establiments de fer una correcta gestió dels residus recollits portant-los fins al punt de reciclatge municipal més proper.

També se’ls facilitarà en els pròxims dies material didàctic i enquestes de satisfacció per als usuaris, podent fer un seguiment de l’evolució de l’actuació en tot moment.

El material gràfic de la campanya es podrà trobar en català, castellà, anglès i francès, ja que molts dels turistes provenen de països on el reciclatge és un fet molt arrelat a la societat i ja han fet una valoració molt positiva de la iniciativa.

A més s’ha editat la pàgina web www.triem.cat que recollirà tota la informació i esdeveniments relacionats amb les actuacions previstes en matèria de residus del Consell Comarcal del Berguedà, donant una eina d’accés al ciutadà a l’evolució de totes les campanyes que s’espera siguin dinàmiques, interactives i accessibles.

]]>
El conseller Rull presenta una proposta de millores del transport públic al Berguedà http://www.bergueda.cat/el-conseller-rull-presenta-una-proposta-de-millores-del-transport-public-al-bergueda/ Wed, 02 Aug 2017 11:46:34 +0000 http://www.bergueda.cat/?p=13789

El conseller de Territori i Sostenibilitat i el president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, han fet avui un balanç de les millores introduïdes en el transport públic al Berguedà amb l’objectiu de dotar de servei de bus els nuclis de població situats fora de la xarxa bàsica. Rull, en una reunió amb els alcaldes de la comarca, ha explicat l’extensió al Baix Berguedà d’aquest model que ja funciona en diferents municipis de l’Alt Berguedà.

Més informació: http://bit.ly/2vhQ2Sg

Planta de tractament de la fracció resta
 
En la trobada amb els alcaldes del Berguedà, el conseller de Territori i Sostenibilitat també ha anunciat la redacció per part de l’Agència de Residus de Catalunya del projecte executiu per a la implantació d’una planta de tractament de la fracció resta dels residus municipals a la comarca. Aquesta instal·lació s’emmarca en el pla territorial sectorial d’infraestructures de gestió de residus municipals de Catalunya.
Millora de l’accessibilitat a la Pobla de Lillet
 
D’altra banda, el conseller  Rull, acompanyat de l’alcalde de la Pobla de Lillet, Vicenç Linares, ha visitat la millora de l’accés de la carretera B-402 cap a la zona industrial del municipi que el Departament ha dut a terme enguany. Aquesta actuació, que ha comptat amb una inversió de 440.000 euros, ha consistit en la pavimentació del camí que uneix la carretera i el polígon Vinya del Sastre, situat a l’oest del nucli urbà.

]]>
Descansa en pau, Albert http://www.bergueda.cat/descansa-en-pau-albert/ Wed, 02 Aug 2017 07:04:23 +0000 http://www.bergueda.cat/?p=13783 Ahir dimarts 1 d’agost, va morir de manera inesperada, a l’edat de 41 anys, l’Albert Cano, treballador de l’àrea informàtica del Consell Comarcal del Berguedà. L’Albert va començar a treballar al Consell Comarcal el 2011.

Des de la institució del Consell Comarcal del Berguedà i tots els seus companys de feina volem enviar una forta abraçada a la família i als amics en aquests moments difícils. Descansa en pau, Albert.

 

]]>
Adequació del dipòsit controlat de Residus Sòlids Urbans – 10a fase http://www.bergueda.cat/adequacio-del-diposit-controlat-de-residus-solids-urbans-10a-fase/ Tue, 01 Aug 2017 12:32:38 +0000 http://www.bergueda.cat/?p=13779 El Ple del Consell Comarcal del Berguedà del 19 de juliol de 2017 va aprovar el concurs públic per a la licitació de la realització de les obres del projecte d’adequació del dipòsit controlat de Residus Sòlids Urbans de la comarca del Berguedà, 10a fase d’explotació. La data límit de presentació d’ofertes és el 7 de setembre. El termini d’execució és preveu de 6 mesos i el pressupost base de licitació és de 571.246,63 €

Amb aquesta 10a fase, es procedirà a adequar el dipòsit controlat de Residus Sòlids Urbans per tal de continuar amb la seva utilització d’acord a l’autorització que disposa, de manera que s’executarà una nova mota de terres, així com els treballs complementaris de la impermeabilització de la mateixa i el lateral del vas, la recollida d’aigües semi-netes, una xarxa de recollida de gasos i una nova canalització de les aigües pluvials.

L’abocador de Font Ollera, gestionat pel Consell Comarcal del Berguedà, és una estructura fonamental per al Berguedà, una instal·lació singular i necessària.

]]>
Renovació del DNI al Berguedà http://www.bergueda.cat/renovacio-del-dni-al-bergueda/ Tue, 01 Aug 2017 08:20:58 +0000 http://www.bergueda.cat/?p=13775 Un equip mòbil de la Policia Nacional serà a Berga el divendres 1 i el dimarts 5 de setembre per fer renovacions del Document Nacional d’Identitat. Concretament, seran al Pavelló de Suècia, a Berga, de 10 del matí a 1 del migdia.

Per fer la renovació del DNI s’ha de tenir cita prèvia i s’està donant hora, preferentment, a aquelles persones que fa mesos que estan a la llista d’espera.

Per a més informació, podeu contactar amb l’Oficina Atenció al Ciutadà del Consell Comarcal del Berguedà (Tel.938213553)

El dilluns 4 de setembre, també hi haurà un equip mòbil a Bagà. Més informació a l’ajuntament (Tel.938244013)

Més informació Cómo obtener su DNI

 

]]>
Activitats d’oci al Berguedà – Agost 2017 http://www.bergueda.cat/activitats-doci-al-bergueda-agost-2017/ Fri, 28 Jul 2017 11:58:29 +0000 http://www.bergueda.cat/?p=13764 A continuació, podeu trobar un recull d’activitats d’oci al Berguedà, per l’agost del 2017:

]]>
Modificació del pressupost i de la plantilla de personal http://www.bergueda.cat/modificacio-del-pressupost-i-de-la-plantilla-de-personal/ Fri, 28 Jul 2017 08:24:58 +0000 http://www.bergueda.cat/?p=13755 El Ple del Consell Comarcal del Berguedà, en sessió de 19 de juliol de 2017 va acordar:
Aprovar la modificació del pressupost 1/2017
Aprovar la modificació de la plantilla de personal

A continuació, podeu trobar la documentació:

 

]]>
Licitació – Adequació del dipòsit controlat de RSU del Berguedà http://www.bergueda.cat/projecte-dadequacio-del-diposit-controlat-de-rsu-del-bergueda-10a-fase-dexplotacio/ Fri, 28 Jul 2017 08:04:03 +0000 http://www.bergueda.cat/?p=13740 Plec de Condicions que defineix el conjunt de normes i instruccions que regiran la realització de les obres del Projecte d’adequació del dipòsit controlat de R.S.U. de la comarca del Berguedà, 10a fase d’explotació.

A continuació, podeu trobar tots els documents:

 

 

]]>