Consell Comarcal del Berguedà http://www.bergueda.cat Web Oficial del Consell Comarcal del Berguedà Fri, 24 Mar 2017 11:18:11 +0000 ca hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.3 Tret de sortida a un nou equip de bàsquet inclusiu http://www.bergueda.cat/tret-de-sortida-a-un-nou-equip-de-basquet-inclusiu/ Fri, 24 Mar 2017 11:18:11 +0000 http://www.bergueda.cat/?p=13301 El projecte sorgeix  a proposta de dos alumnes del CFGM d’Atenció a les Persones en Situació de Dependència del Institut Guillem de Berguedà,  la Catalina Millán i el Sergi Ruiz, com a treball final de cicle. I que per tirar-ho endavant  ha  comptat amb el suport de la Fundació Itinerarium i l’acompanyament en tot el procés dels tècnics de les àrees d’Inclusió Social i Esports del Consell Comarcal del Berguedà .

Aquests proposta ha estat molt ben acollida pel responsables del Club Bàsquet Berga, que l’inclou dins el seu club com un equip  no competitiu. Està obert a qualsevol persona amb diversitat funcional o sense i de qualsevol edat.

Aquest equip vol aportar benestar a les persones que hi participen, entenent l’esport com a eina clau de promoció de  la salut, com a espai de cohesió i  participació social.

De moment aquest projecte és una prova pilot que durarà fins al 8 de juny de 2017 i es compte amb el suport econòmic del Consell Comarcal del Berguedà per tirar-ho endavant. Però la proposta és de continuïtat i per aquest motiu ja s’està treballant en la recerca de patrocinadors.

En aquests moments més d’una desena de persones ja s’han mostrat interessades a participar-hi, algunes d’elles d’entitats vinculades a la Taula de diversitat funcional del Berguedà en Xarxa, com són l’Associació Pro-disminuïts psíquics del Berguedà, els serveis de salut mental de les Germanes Hospitalàries Sagrat Cor de Martorell, la Residència Mont Martí, el Fòrum de vida Independent i altres persones de forma individual.

Avui fem la presentació del projecte  amb l’assistència de representants de les entitats col·laboradores: Club Bàsquet Berga, Consell Comarcal del Berguedà i Fundació Itinerarium. També assistiran professors/es del CFGM d’Atenció a Persones en Situació de Dependència, i els alumnes responsables del projecte.

 

Esperem que aquest projecte tingui llarga vida i  que a través de l’esport ajudem a trencar barreres, prejudicis i estigmes.

 

]]>
Les activitats del Servei Socioeducatiu Itinerant del Berguedà (SSIB) http://www.bergueda.cat/les-activitats-del-servei-socioeducatiu-itinerant-del-bergueda-ssib/ Thu, 23 Mar 2017 11:27:01 +0000 http://www.bergueda.cat/?p=13291 El SSIB és un servei itinerant que es porta a terme als municipis d’ Avià, Bagà, Gironella, Guardiola del Berguedà i Puig-reig i va adreçat als infants de 0 a 12 anys, amb l’objectiu de realitzar una tasca social i educativa mitjançant el temps de lleure.

Cada setmana es porten a terme diverses activitats, esportives, culturals, tallers, dinàmiques i jocs. Durant aquest segon trimestre s’han fet tallers d’origamis, dinàmiques de relaxació, disfresses per carnestoltes, activitats cooperatives i d’experimentació.

Dins del treball comunitari s’ha dut a terme un laboratori de lectura a la Biblioteca Guillem de Berguedà de Puig-reig, s’ha compartit una tarda de joc “Rummikub” al Club del pensionista a Guardiola del Berguedà i també s’ha fet un taller per decorar  antifaços i així col·laborar amb la festa del carnestoltes de Gironella.

En les pròximes setmanes està previst seguir fent altres activitats comunitàries com taller de tir amb arc a Bagà i el taller “eduquem les emocions en família” a l’Ateneu d’Avia el pròxim divendres 31 de Març a les 17h de la tarda, aquest taller està obert a totes les famílies.

]]>
Subvenció per a entitats no lucratives 2017 http://www.bergueda.cat/subvencio-per-a-projectes-i-activitats-de-les-associacions-sense-anim-de-lucre-bergueda-2017/ Tue, 21 Mar 2017 07:44:37 +0000 http://www.bergueda.cat/?p=13276 Avui  s’ha publicat al BOP la convocatòria de subvencions per a entitats del Consell Comarcal del Berguedà. El termini de presentació de sol·licituds de subvencions és d’un mes, a comptar des de l’endemà de la publicació de l’anunci en el BOP

 

]]>
Primavera social 2017 http://www.bergueda.cat/primavera-social-2017/ Tue, 21 Mar 2017 06:51:49 +0000 http://www.bergueda.cat/?p=13271 Del 17 de març al 30 d’abril, arriba la Primavera Social sota el lema “Els drets humans no tenen fronteres”, el conjunt d’actes i activitats que donen visibilitat a problemàtiques socials diàries a més de fer difusió de valors com la solidaritat, la cooperació i el sentit crític.

 

]]>
Finalitzen els primers cursos de català del 2017 http://www.bergueda.cat/finalitzen-els-primers-cursos-de-catala-del-2017/ Thu, 16 Mar 2017 14:09:17 +0000 http://www.bergueda.cat/?p=13260 Aquesta setmana han acabat els dos cursos de català que s’han impartit pel Consorci per a la Normalització Lingüística per a les persones nouvingudes i migrants de la comarca del Berguedà, així com, per a les persones sol·licitants de protecció internacional acollides en el programa estatal que gestiona Creu Roja.

Per una banda, s’han fet sessions d’acollida lingüística per un total de 20 hores. Són sessions adreçades a persones nouvingudes que no entenen el català i que volen adquirir les habilitats de comprensió i de producció oral de frases simples que els permeti actuar mínimament en situacions quotidianes. Faciliten una primera aproximació a la llengua catalana.

Per altra banda, el segon curs que ha finalitzat el mes de març, vehiculat a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), ha consistit en un curs de 45 hores. Aquest curs s’adreça a persones no catalanoparlants que volen desenvolupar les habilitats de comprensió i producció orals, amb la finalitat que l’aprenent, en acabar el curs, pugui resoldre en català les necessitats fonamentals de la vida quotidiana.

Un total de 45 alumnes de 18 nacionalitats diferents han pogut gaudir dels cursos en llengua catalana amb un alt nivell de satisfacció per part seva i també per part dels formadors.

En aquest moment hi ha obertes les inscripcions als nous cursos de català que es continuaran oferint a les persones nouvingudes i a les persones refugiades que viuen al Berguedà, per tal que puguin continuar el procés d’aprenentatge.

Des del Servei de Polítiques Migratòries del Consell Comarcal del Berguedà donem suport a aquesta iniciativa entenent que l’aprenentatge de la llengua catalana és una eina fonamental per a la cohesió social i la plena participació de les persones en la ciutadania.

 

]]>
I si estem en una llista de morosos? http://www.bergueda.cat/i-si-estem-en-una-llista-de-morosos/ Wed, 15 Mar 2017 07:36:34 +0000 http://www.bergueda.cat/?p=13250 Avui dia, cada cop són més els consumidors, que per qüestions econòmiques derivades d’una precarietat laboral o per estar en situació d’atur, formen part d’algun dels nombrosos fitxers de morosos, però també es dóna la circumstància que hi ha empreses subministradores, que de manera inapropiada, inscriuen els consumidors en aquest tipus de registres.

Tota la informació a http://bit.ly/2mrdapU

 

Oficina del Consumidor del Berguedà

C/ Barcelona, 49 3r – Berga

Tel. 938213553

]]>
Manteniment i conservació de la xarxa veïnal i rural dels camins de la comarca del Berguedà http://www.bergueda.cat/documentacio-ple-mes-de-marc/ Tue, 14 Mar 2017 09:26:55 +0000 http://www.bergueda.cat/?p=13225 En el ple del Consell Comarcal del Berguedà celebrat el passat 1 de març es va aprovar les memòries valorades de les actuacions de manteniment i conservació de la xarxa veïnal i rural dels camins de la comarca del Berguedà i de la licitació del procediment negociat per lots de les mateixes.

]]>
Pressupost Bases d’Execució i Plantilla del Consell Comarcal del Berguedà 2017 http://www.bergueda.cat/pressupost-bases-dexecucio-i-plantilla-del-consell-comarcal-del-bergueda-2017/ Tue, 14 Mar 2017 09:03:15 +0000 http://www.bergueda.cat/?p=13219 Podeu consultar el pressupost:

]]>
Condemna de l’agressió homòfoba a Berga http://www.bergueda.cat/estimar-no-es-delicte-lhomofobia-si/ Mon, 13 Mar 2017 08:09:24 +0000 http://www.bergueda.cat/?p=13212 Estimar no és delicte, l’homofòbia sí.

Des del Consell Comarcal del Berguedà, condemnem enèrgicament l’agressió homòfoba d’aquest cap de setmana al municipi de Berga, alhora que ens solidaritzem amb les víctimes i ens sumem a la convocatòria de concentració d’avui dilluns 13 de març a les 7 de la tarda a la Plaça de Sant Pere, per fer sentir les nostres veus contra l’homofòbia i la violència.

Des de la nostra entitat comarcal ja fa 3 anys incorporem actuacions de prevenció de les conductes lgtbfòbiques en el marc del Pla d’Igualtat comarcal, amb l’objectiu promoure i protegir els drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals (LGTBI), un col•lectiu vulnerable encara víctimes de persecució, discriminació, assetjament i abús o maltractament, tal com hem pogut constatar, malauradament aquest cap de setmana.

No podem tolerar cap més agressió ni cap acte homofòbic i això vol dir que hem de continuar treballant des de les institucions, des de les pròpies associacions i tota la ciutadania, per eradicar conductes violentes i pràctiques discriminatòries siguin per orientació sexual o identitat de gènere.

Queda molt camí per recórrer per tal que l’espai públic sigui un espai de llibertat i de diversitat que pugui ser viscut plenament per tots els ciutadans i totes les ciutadanes.

]]>
Ordenança reguladora de la gestió de l’abocador comarcal http://www.bergueda.cat/ordenanca-reguladora-de-la-gestio-de-labocador-comarcal/ Wed, 08 Mar 2017 09:59:39 +0000 http://www.bergueda.cat/?p=13191 A continuació podeu consultar l’Ordenança reguladora de la gestió de l’abocador comarcal

 

 

 

 

]]>